94,9 MhzPlay knapp

Lyssna Live

102,6 MhzPlay knapp

Lyssna Live

103,1 MhzPlay knapp

Lyssna Live

mixer-1200x500.jpg

Börja sända?

Enklast är att anmäla sitt intresse till någon av de närmare 60 organisationer som redan idag sänder i Göteborg. Kontakta oss på info@gnf.nu för adress och telefonnummer till de olika medlemsorganisationerna.

Vill du starta egna sändningar blir det lite mer komplicerat och du måste känna till vad som gäller. Närradion är reserverad för ideella organisationer och föreningar, och för våra frekvenser gäller att man har sitt säte i Göteborg. En förening kan startas med syfte att sända närradio. Tillstånd för närradiosändningar ges av Myndigheten för radio och tv. När tillståndet är klart vänder du dig till GNF som fördelar sändningstiderna, vilka gäller för ett kalenderår i taget. Ansökningstiden är september månad för kommande års sändningar. Är du lite sent ute finns det ändå alltid tider som är lediga.

Kostnaderna för att sända är för närvarande 67 kr per sändningstimme, vilka betalas till GNF för användandet av musik och sändare samt administration. Studiohyra hos GNF kostar från 440 kr per månad beroende på antal sändningstimmar. Har du egen studio finns det möjlighet att koppla upp denna till sändaren. För nya föreningar tillkommer också en depositionsavgift à 5000 kr, vilken återbetalas när sändningarna upphör.

GNF erbjuder redan idag ett antal olika utbildningar för dig som vill börja sända (eller sänder) närradio. Våra kurser omfattar radioproduktion, teknik och den obligatoriska genomgången av lag och etik.